AMSTERDAM – U2 staat op de eerste plek van de Album Top 1000 Allertijden met het album The Joshua Tree. Luisteraars van Radio Veronica verkozen dit album uit 1987 boven platen van Michael Jackson en Pearl Jam. 21 van Adele komt nieuw binnen.

The Joshua Tree was al tijdens zijn uitgave eind jaren tachtig een immens succes. De plaat stond maarliefst dertien weken op nummer 1 genoteerd in de Nederlandse albumlijst. Dit in tegenstelling tot Bat Out Of Hell van Meat Loaf, dat een langere aanlooptijd nodig had.

Desondanks staat Meat Loaf genoteerd op de tweede plek van de Album Top 1000 Allertijden. De top 5 wordt compleet gemaakt door Ten van Pearl Jam (3), Brothers In Arms van Dire Straits (4) en Thriller van Micheal Jackson (5), dat nog steeds het bestverkochte album ooit is.

Met 21 genoteerde albums is The Rolling Stones de hofleverancier van de albumlijst van Radio Veronica. Golden Earring en De Dijk zijn goed voor ieder tien noteringen. Tussen de oude rotten is 21 van Adele de hoogte nieuwe binnenkomer. Dit album verscheen pas in januari.
 

De Album Top 1000 Allertijden start maandag 28 maart om 9.00 uur op Radio Veronica. De finale is vrijdag 8 april, kort voor 19.00 uur.