AMSTERDAM – De zeer zeldzame EP Hormoaning van Nirvana is tijdens Record Store Day voor het eerst verkrijgbaar in Nederland, in een oplage van slechts 95 stuks. Ook verschijnen er die dag heruitgaven en nooit eerder uitgebracht materiaal van Queen, Jimi Hendrix en Bruce Springsteen.

Hormoaning verscheen in 1992, tijdens de wereldtour van Nirvana naar aanleiding van het doorbraakalbum Nevermind. De EP verscheen op cd en vinyl in Japan en Australië en bevat, naast twee B-kantjes van Smells Like Teen Spirit, covers van Devo, The Wipers en The Vaselines. De nieuwe oplage bedraagt zesduizend stuks.

Van Bruce Springsteen verschijnt er een vinylsingle met liveversies van de nummers Gotta Get The Feeling en Racing In The Street, afkomstig uit een intiem optreden dat The Boss met The E Street Band gaf in New Jersey.

Exclusief

Rockiconen Jimi Hendrix, Queen en Deep Purple brengen ieder vinylsingles uit met nooit eerder uitgebracht materiaal. Gorillaz brengt zijn downloadalbum The Fall exclusief voor Record Store Day op plaat uit.

Andere opmerkelijke uitgaven zijn een tour-EP van Sonic Youth, replica’s van een oude Rolling Stones- en Beach Boys-single, een nieuwe single van Yeasayer, een picturedisc van Lady Gaga’s Born This Way en livealbums van The Vaccines, Ray LaMontagne en Mastodon.


Record Store Day wordt gehouden op zaterdag 16 april in zeventig onafhankelijke platenzaken in Nederland.