AMSTERDAM – The Voice Of Holland-kandidate Anne Hoogendoorn zingt het themanummer van de Nederlandse speelfilm Penny Shadow. Het liedje heet Bezeten Van Jou. “Ik zou het tof vinden om vaker uitstapjes in het Nederlands te doen”, vertelt ze aan NU.nl.

Penny Shadow is een jeugdfilm van de Friese regisseur Steven de Jong. Behalve acteur en zanger Levi van Kempen spelen paarden een belangrijke rol in de film. “Hij zit zelf ook in de paardenraces”, zegt Hoogendoorn over de filmmaker. “We hebben kennis gemaakt tijdens een optreden bij een paardenrace.”

De Jong vroeg de in Friesland woonachtige Anne Hoogendoorn om een nummer voor Penny Shadow in te zingen. Het liedje was al af. “Ik kon kiezen uit meerdere nummers. Het waren allemaal ruwe versies waar al tekst bij zat, maar ik heb het wel op mijn manier ingezongen.”

De cd waar Bezeten Van Jou op staat verschijnt exclusief bij de dvd van de paardenfilm. “Anders is het misschien verwarrend voor mensen”, meent de zangeres, met het oog op haar nog te verschijnen Engelstalige debuutplaat. “In het Nederlands zingen is gaaf, maar Engels vind ik het mooiste.”

Single

Hoogendoorn heeft al vijf nummers van haar debuutplaat voltooid. Deze nummers zijn geproduceerd door Toon Tolsma (ook bekend als Toon!). “Misschien dat we deze eerste vijf nummers als EP gaan uitbrengen. Één ervan wordt een single, maar ik weet nog niet welke.”

Als er al iets verschijnt van Anne Hoogendoorn, dan is het op zijn vroegst pas na 21 april. Tot die tijd staat ze nog onder contract bij RTL. “Het liefste zou ik alles in eigen beheer uitbrengen”, onthult ze. “Maar ik heb wel een paar opties staan.”

Perfect

In tegenstelling tot andere ex-kandidaten van The Voice wil ze niet dat producers en songwriters van buitenaf nummers voor haar schrijven. “Voor sommigen past dat perfect, maar niet voor mij.”

Het nummer Bezeten Van Jou is wat de zangeres betreft de grote uitzondering hierop. “Volgend jaar ga ik de titelsong maken van een andere film van Steven de Jong, over een wielrenner die aan de drugs heeft gezeten en zijn vrouw is kwijtgeraakt.”


Penny Shadow verschijnt in juni in de bioscoop. De soundtrack bevat ook nummers van onder andere Miss Montreal, Is Ook Schitterend!, Only Seven Left en Marsman. Luister hier naar een fragment van Bezeten Van Jou.