AMSTERDAM – James Blunt presenteerde begin november zijn langverwachte nieuwe album Some Kind Of Trouble. Het frisse, nieuwe geluid van Blunt is te horen in een uitverkochte HMH.

In 2005 brak ex-officier Blunt door met zijn debuutalbum Back To Bedlam. De megahit You’re Beautiful was de start van zijn internationale topcarrière. Binnen enkele jaren tijd werd hij onder andere genomineerd voor vijf Grammy Awards.

De jonge zanger Julian Perrette opent de avond. Een nieuw gezicht voor velen, maar hij weet een goede indruk achter te laten. Niet veel later rent James Blunt door de zaal naar het podium, om zijn show te beginnen.

Opvallend genoeg is vanavond gekozen voor een zogenaamde intieme setting. De hal is gevuld met stoelen, wat de indruk wekt dat Blunt een ingetogen en persoonlijke show zal geven. Niets is minder waar.

Groots

Blunt en zijn vijfkoppige liveband zet vanaf opener So Far Gone een vol en groots geluid neer. Een indrukwekkend decor met passende lichtshow maken het recept voor een uitstekende liveshow compleet.

De set van Blunt bestaat uit veel nieuw werk en hier en daar een vertrouwde meezinger van Back To Bedlam. De charmante zanger wekt een sympathieke en vertrouwde indruk, wat door zijn casual uiterlijk wordt versterkt.

Controle

De ballad Goodbye My Lover zingt Blunt alleen, achter de vleugel. Dit had een hoogtepunt kunnen worden, als hij zijn stem iets meer onder controle had gehad. Soms zingt hij zijn liedjes iets te uitbundig.

Halverwege vraagt Blunt het zittende publiek te gaan staan. Turn Me On en Superstar worden met veel energie gespeeld, hier en daar wordt een dansje gewaagd. De set eindigt met het feelgoodnummer 1973.

Hoewel de vriendelijke zanger soms moet oppassen met zijn uithalen en uitbundige zang, weet hij vanavond een prima show neer te zetten. Minder intiem dan verwacht, maar daar zal niemand van wakker liggen.

Concert James Blunt