AMSTERDAM –De hordes tienermeisjes, wel of niet vergezeld door een ouder, leken zondagavond oneindig buiten de deuren van Paradiso in Amsterdam. Allen hebben ze de kou getrotseerd om het optreden van Bruno Mars bij te wonen.

Waar Usher en Ne-Yo eerder in de week de voorkeur gaven aan de visuele kant van de industrie kiest Bruno Mars er nu juist voor de muzikale route te volgen. De speeltjes en stoeipoezen van zijn collega’s leggen het af tegen een kleine verzameling getalenteerde muzikanten.

Het strakke schema beschreven op de toegangskaartjes blijkt al snel het eerste slachtoffer van de avond. Na het voorprogramma volgt een ruime intermissie.

Rond de klok van negen uur is het dan eindelijk zover. Langzaam maar zeker begint het podium vol te geraken met de hooligans van Bruno Mars. De band trapt stipt kwart over negen af met het nummer The Other Side. Wat volgt is het oorverdovende geluid van honderden smoorverliefde tienersmeisjes.

Injectie

Bruno en de band weten meteen de juiste snaar te raken en nemen het heft in eigen handen. Dit is hun feestje en iedereen is participant. Tegen alle verwachtingen in klinkt het materiaal bij lange na niet zo mellow als op het album. Bijna ieder nummer heeft een kleine rockinjectie gekregen en dit komt het optreden alleen maar ten goede.

De charismatische Bruno Mars weet het publiek helemaal om zijn vinger te winden. Vooral zijn jeugdige en spontane uitstraling maken hem zeer aangenaam om naar te kijken. Daarnaast maakt ook het perfecte ritmegevoel van de man indruk.

Divers

Nummers als Billionaire en Our First Time tonen aan hoe divers het geluid van Bruno Mars kan zijn. Naast de overduidelijke pop- en rockaccenten zijn ook soul, R&B en reggae goed vertegenwoordigd in zijn werk.

De grootste verrassing van de avond kwam in de vorm van een mix waarvoor de nummers Billy Jean van Michael Jackson en Smells Like Teen Spirit van Nirvana de basis zouden vormen.

Hits

Bruno mag dan wel nieuw zijn in het vak, maar ook hij weet dat je het beste materiaal bewaart voor het eind. De laatste twintig minuten van de show zijn gevuld met een aaneenschakeling van herkenbare hits als Nothing On You, Grenade en Just The Way You Are.

Als afsluiter besluit Bruno terug te gaan naar het moment waarop zijn carrière begon, namelijk het liedje Talking To The Moon. En net als de voorgaande twintig minuten zingt ook hier weer de gehele zaal uit volle borst mee.

Bruno Mars