ALKMAAR - Het openingsweekeinde van het vernieuwde Beatles Museum Alkmaar heeft zaterdag en zondag in totaal ruim vierhonderd bezoekers getrokken. Dit zei museumdirecteur Azing Moltmaker zondag kort na sluitingstijd.

Het Beatles Museum Alkmaar opende zaterdag na een verbouwing voor het eerst de deuren. Het is bijna verdubbeld in omvang en toont meerdere nieuwe exposities van The Fab Four.

In het museum is onder meer een gloednieuwe expositie te zien over de vermeende dood van Paul McCartney in de jaren zestig. Daarnaast worden bijzondere en zeldzame items van George Harrison en John Lennon tentoongesteld.

De exposities zijn te bezichtigen in de compleet opgeknapte kelderruimte onder het museum. De verbouwing was nodig omdat het museum volgens de directeur uit zijn jasje groeide.

Jonny Lane

De heropening werd zaterdag en zondag gevierd met livemuziek van de Haarlemse band Jonny Lane. Zaterdag schatte Moltmaker het aantal bezoekers op een dikke honderd, zondag was het veel drukker. ''Het was ongelooflijk druk en eigenlijk de gehele dag één groot feest", aldus de museumdirecteur.

Volgens hem waren veel bezoekers verbaasd over het enorme aanbod in het museum. ''Ik heb mensen echt hun ogen zien uitkijken.

" Daarnaast kreeg hij veel toezeggingen van bezoekers. ''Een heleboel mensen hebben thuis nog leuke dingen van The Beatles. Een aantal van hen was zo enthousiast dat ze die in bruikleen willen geven. Ik heb goede hoop dat we de collectie binnenkort kunnen uitbreiden."