ROTTERDAM – De verwachtingen bij een R&B-concert staan vooraf al redelijk vast. In de meeste gevallen kan men er van uit gaan dat de aandacht vooral gefocust zal zijn op het vrouwelijk schoon. Met het optreden van gisteravond in de Ahoy te Rotterdam bewijst Ne-Yo echter dat ook het mannelijke deel van zijn toeschouwers niets tekort zal komen.

In tegenstelling tot zijn collega’s ging Ne-Yo niet proberen het publiek te bespelen met zijn zangtalent, noch ging hij ze proberen te overtuigen met een voltallige liveband. Het wapen dat Ne-Yo koos om zijn missie te volbrengen bleek veel krachtiger te zijn dan een ieder had kunnen bedenken.

Het meest doeltreffende instrument van de avond kwam in de vorm van een achttal uiterst getalenteerde en onwaarschijnlijk mooie dames. Samen met Ne-Yo weten ze de show een pikante randlijn te geven, die niet snel uit het geheugen weg te slaan zal zijn.

De uitvoering van het openingsnummer Beautiful Monster lijkt vooral veel gelijkenis te hebben met een runwayshow voor Victoria’s Secret. Schaars geklede danseressen en ondeugende standjes blijken de hoofdingrediënten te vormen voor het eerste gedeelte van de avond.

Harem

Na een enigzins ingetogen opvoering van Ne-Yo’s eerste hit So Sick volgt de aankondiging voor de volgende fase van de show: the sexy portion. De invulling van dit gedeelte zal met name toegewijd zijn aan lapdance-achtige routines en speelse interactie tussen Ne-Yo en zijn harem.

De term Gentleman’s Club wordt meerdere malen naar gerefereerd. Door middel van dans solo’s krijgt iedere dame de kans om uit te blinken. En door de geschikte keuzes van herkenbare nummers als Sexy Love en Crazy Love komt ook het publiek eindelijk op gang.

Garderobe

Hoogst ongebruikelijk wordt de show halverwege opeens een halt toegeroepen. Een korte intermissie van circa vijf minuten volgt. Het opgebouwde momentum wordt met deze onbegrijpelijke actie teniet gedaan.

De pauze is gelukkig van korte duur en met de terugkomst van Ne-Yo en de dames, blijkt ook meteen de garderobe te zijn gearriveerd. De lingeriesetjes zijn ingeruild voor cocktailjurkjes en andere avondkledij.

Imitatie

Voor het nummertje Can We Chill wordt Ne-Yo bijgestaan door één van zijn dansers, Jenna. Gedurende enkele minuten imiteert Jenna elke beweging die Ne-Yo maakt: resulterend in een totale overname van het nummer door de danseres.

Dit korte toneelstukje tussen de twee mag dan wel gespeeld zijn, maar de waarheid is nooit ver weg. De dames zijn onmiskenbaar het meest overtuigende onderdeel van de gehele show.

Optreden Ne-Yo in Ahoy