DEN HAAG - De legendarische Amerikaanse funkartiest George Clinton treedt dit jaar op op het festival The Hague Jazz. De facebookpagina van de zanger bevestigt een bericht daarover dat de website Haags Poppodium vrijdag publiceerde.

Volgens een speellijst op zijn Facebookadres treedt Clinton op 19 juni op in het Kyocera Stadion in Den Haag. Het zou zijn enige optreden in Nederland tijdens deze tournee zijn.

Muziekkenners zien de 69-jarige Clinton als de grondlegger van de funkmuziek. Hij was onder meer de drijvende kracht achter de bands Parliament en Funkadelic, die in de jaren zeventig en tachtig veel succes oogstten.

Eerder maakte de organisatie van The Hague Jazz al bekend dat zangeres Grace Jones het festival op 15 juni zal openen. Het volledige programma wordt begin april bekendgemaakt.

Het is dit jaar de eerste keer dat het jazzevenement in het stadion van ADO Den Haag wordt gehouden. De afgelopen jaren werd het festival in het World Forum Den Haag georganiseerd, maar voor deze locatie werd het festival te groot.