AMSTERDAM - Één van de schrijvers van Britney Spears' hit Hold It Against Me heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Bellamy Brothers. Het Amerikaanse duo beweerde dat het nummer van de zangeres wel erg veel weg heeft van een van hun hits, maar schrijver Dr. Luke pikt die beschuldiging niet.

De Bellamy Brothers scoorden eind jaren zeventig een wereldwijde hit met If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold it Against Me. Zij horen gelijkenissen tussen hun nummer en Britneys Hold it Against Me en beschuldigen haar van plagiaat.

Songwriter Lukasz 'Dr. Luke' Gottwald, een van de schrijvers van Hold it Against Me, stapte woensdag naar de rechter wegens de aantijging, schrijft entertainmentsite TMZ.

'Lastercampagne'

Hij beschuldigt de Bellamy Brothers van een 'lastercampagne' en 'een publieke stunt met als doel hun platenverkoop op te krikken en hun teruglopende relevantie af te wenden'.

Gottwald eist een schadevergoeding wegens smaad. Bovendien wil hij dat de rechter eens en voor altijd duidelijk maakt dat Spears' nummer niets te maken heeft met de compositie van de Bellamy Brothers.