AMSTERDAM - De Amerikaanse band Maroon 5 en zangeres Sara Bareilles laten de week goed beginnen met een show in de Heineken Music Hall. Maroon 5's laatste album Hands All Over wordt, samen met de vertrouwde hits, overtuigend aan Amsterdam voorgeschoteld.

Wie kan de platgedraaide singles van Maroon 5 niet meezingen? This Love, She Will Be Loved en Harder To Breathe: de grootste hits stonden op Songs About Jane uit 2002, dat in sommige landen zelfs driemaal platina werd.

Een aardige opvolger kwam in de vorm van It Won’t Be Soon Before Long met het aanstekelijke Makes Me Wonder. Eind 2010 werd de derde studioplaat van Maroon 5 uitgebracht, die de sexy titel Hands All Over draagt.

De show wordt vanavond geopend door zangeres Sarah Bareilles, bekend van het hitje Love Song. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Het hoogtepunt is een cover van Coldplay’s Yellow, waar haar stem en pianospel voor kippenvel zorgen.

Loepzuiver

Zodra Maroon 5 begint gaan honderden camera’s en telefoons de lucht in. Met Misery wordt de toon gezet: zanger Adam Levine zingt loepzuiver over het funky spel van de muzikanten mee. Enkel de backingvocalisten moeten nog even inkomen.

Levine, die gedurende de show constant in de volgspot staat, speelt zelf ook af en toe gitaar mee. Dit resulteert soms zelfs in een pittig rockgeluid, dat hij met gitarist James Valentine uitlokt in speelse duels. Een leuk, rauw randje aan de popliedjes.

Afwisseling

De show kent een welkome afwisseling van oude en nieuwe hits. Het swingende Harder To Breathe wordt al even krachtig ten gehore gebracht als de recente ballad Never Gonna Leave This Bed.

De enthousiaste zaal krijgt halverwege de set een rustmomentje. De band neemt gas terug en kiest voor een soulvolle cover van Al Greens Let’s Stay Together. Maroon 5 krijgt de zaal enkele minuten muisstil.

Geschuifeld

Wensen worden vervuld als de heren inzetten met het gitaarintro van She Will Be Loved. De prachtige akoestische ballad laat hier en daar een traantje vloeien. Jeugdsentiment voor velen: wie heeft er immers niet geschuifeld op dit liedje?

De zangkwaliteiten van Levine zijn soms ongelooflijk. Moeiteloos daalt hij snel van hoge naar lage tonen, zonder een noot te missen. Ondertussen weet hij ook goed te entertainen, als een echte showman.

Schitteren

Complimenten zijn ook voor de goed ingespeelde muzikanten en hun natuurlijke spel. De overgangen van de nummers zijn strak en geven ieder bandlid de kans om te schitteren. Met een krachtig, muzikaal intro wordt This Love gestart.

Uiteraard zingt de zaal hard mee met de hit. Levine weet op een aanstekelijke manier het publiek mee te krijgen en bewijst zich als vriendelijke, dankbare frontman. Hij weet goed wat zijn bezoekers willen en vermaakt ze.

Zinderend

De toegift wordt gevuld met het funky Makes Me Wonder en Sunday Morning van het album Songs About Jane. Een zinderend einde van een krachtige show, bestaande uit divers materiaal dat geen seconde heeft verveeld.

Maroon 5’s hoogtepunt in populariteit mag dan misschien al geweest zijn, juist nu bewijst de band nog lang mee te kunnen in het popcircuit. De heren zijn een goede comeback in ieder geval meer dan waard.

Maroon 5 en Sara Bareilles in HMH