AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Faster van Within Temptation.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt de internationaal succesvolle band Within Temptation oprichtten. Eind maart verschijnt het vijfde studioalbum The Unforgiving. Faster is de eerste single.

Faster is onderdeel van een groter verhaal dat op The Unforgiving verteld wordt. Behalve een cd zal Within Temptation ook een serie strips en korte films uitbrengen.

“Faster gaat over mensen met speciale krachten,” vertelt Den Adel, “maar ook over een situatie waarin niets je meer in de weg staat: je gaat verandering tegemoet en die omarm je. Je hebt die verandering nodig om een nieuwe stap te maken in het leven.”

“We hadden gelijk zoiets van: dit is een heel bijzonder liedje”, haakt Westerholt in. “Sharon en producer Daniel Gibson kwamen ermee terug en ik had zoiets van: je hebt Wicked Game van Chris Isaak geschreven. Het bleek een hele andere melodie te zijn, maar wel met dezelfde sfeer. Ontzettend lekker.”

Met Faster fabriceerde Den Adel een liedje dat de Westerholt zelf ook wel had willen maken. “Eigenlijk wilde ik al heel zo’n soort nummer schrijven, gebaseerd op drie akkoorden. Dat klinkt heel makkelijk, maar het is verschrikkelijk moeilijk om met drie akkoorden een boeiend liedje te schrijven. Het is Sharon gelukt.”