AMSTERDAM - Perquisite hoopt dat na Nederland en België ook de rest van de wereld voor zijn muziek valt. De producent bracht in oktober zijn eerste soloalbum, Across, uit.

Op 6 mei presenteert hij het album aan Duitsland op het Berlijnse poppodium Ostbahnhof. Een dag later volgt een optreden op de Duitse radiozender Ken FM.

De componist was eerder succesvol als onderdeel van het hiphopduo Pete Philly & Perquisite. "Ook met Pete Philly & Perquisite hebben we altijd intensief getoerd in Duitsland, dus het is niet meer dan logisch om het buitenlandse avontuur allereerst in dat land voort te zetten", vertelt Perquisite. "Ik kijk er erg naar uit om Berlijn te laten zien wat we in huis hebben."

De 28-jarige muzikant hoopt dat meer landen zijn muziek ontdekken door het downloaden van zijn album via iTunes. Daar wordt de cd maandag wereldwijd gelanceerd.

Uit elkaar

Pete Philly & Perquisite besloten in 2009 uit elkaar te gaan na vier succesvolle albums. De heren konden het niet meer eens worden op muzikaal gebied. Pete Philly werkt ook aan een soloalbum, genaamd One.