Dave Grohl begrijpt legendarische status Nirvana niet

AMSTERDAM – Dave Grohl van de populaire Amerikaanse rockband Foo Fighters doet in muziekblad Lust For Life een boekje open over zijn voormalige band Nirvana. “Nirvana was voor mij een rockband zoals er wel meer waren”, aldus Grohl.

Ter promotie van de documentaire over de Foo Fighters en het nieuwe album dat op 11 april verschijnt, vertelt zanger Dave Grohl in de nieuwe editie van Lust For Life over zijn tijd met de roemruchte grungeband Nirvana en diens frontman Kurt Cobain.

Grohl: “Kurt was mijn collega. Ik hield van die jongen. Natuurlijk zag ik dat hij immens getalenteerd was, maar ik zag hem niet als een legende. Zo gaat dat nu eenmaal niet als je in dezelfde band zit.”

Het doorbraakalbum Nevermind uit 1991 maakte sterren van zanger/gitarist Kurt Cobain, drummer Dave Grohl en bassist Krist Novoselic. Grohl nuanceert: “We waren jong, onbekend, hadden geen cent te makken en stonken een uur in de wind. Toen we klaar waren met die plaat was daar helemaal niets aan veranderd.”

Fenomeen

“Nirvana is in mijn beleving een heel ander fenomeen dan in het perspectief van een hartstochtelijke fan”, meent Grohl op basis van reacties die hij krijgt over zijn muzikale verleden. “Voor mij voelt dat alsof ze het over een heel andere band hebben dan die waar ik ooit deel van heb uitgemaakt.”

Hoewel Grohl in twee enorm succesvolle en invloedrijke rockbands heeft gespeeld, heeft hij toch nog wat te wensen over. “Ik zou een moord plegen om eens bij AC/DC te mogen drummen”, laat hij weten.

Het volledige interview met Dave Grohl is te lezen in Lust For Life die donderdag 17 februari in de winkels ligt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie