AMSTERDAM - Dennis van der Geest ziet het verzorgen van een leuke muziekavond als een wedstrijd. De ex-judoka, die steeds actiever is als dj en producent, geeft vrijdagavond een releaseparty ter ere van zijn nieuwe album Sounds from the Loft.

"Ik zie het draaien wel een beetje als een wedstrijd", zegt de dj tegenover Novum Nieuws. "Als het publiek een leuke avond heeft, heb ik de wedstrijd gewonnen."

De 35-jarige stelt dat muziek een steeds prominentere rol speelt in zijn leven. "Het wordt steeds belangrijker voor me, maar ik kan nog heel veel leren. Vanuit de topsportgedachte is iets bij mij niet snel goed genoeg."

"Muziek is op sommige vlakken wel te vergelijken met topsport", vindt Van der Geest, die in mei 2009 zijn judocarrière beëindigde. "Voor vanavond heb ik ook spanning, net als ik bij een wedstrijd zou hebben", vertelt hij. "Alleen is het niet zo dat ik een tegenstander moet verslaan."

Intact

De plaat Sounds from the Loft is een mix van disco en house, waarbij Van der Geest sommige nummers intact heeft gelaten en andere bewerkte. De dj weet dat critici klaar zullen staan met hun mening.

"Je moet goed begrijpen: ik ben niet op zoek naar die ene remix die nog niemand heeft gemaakt. Daar zijn anderen beter in", legt hij uit. "Ik heb gewoon een cd gemaakt met muziek die ik tof vind, en waarvan ik heb gemerkt dat andere mensen er graag naar luisteren."

Judomat

Van der Geest keert niet meer terug op de judomat. "Judo heeft me veel gebracht, maar dat is klaar", stelt hij. "Ik heb bijna alles gewonnen wat er te winnen viel en wil nu op een ander vlak mijn passie uitoefenen."