AMSTERDAM – De Nederlandse dj Afrojack is met zijn remix van Madonna’s ‘Revolver’ genomineerd voor een Grammy Award. Dat maakte zijn agentschap vrijdag bekend.

De Grammy Awards zijn een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Afrojack produceerde zijn mix samen met David Guetta. De dj’s zijn genomineerd in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical.

In de nacht van 13 op 14 februari (Nederlandse tijd) worden de Grammy Awards in Los Angeles voor de 53e keer uitgereikt.

Compliment

In een reactie zegt Afrojack: “Het is een geweldig compliment om genomineerd te zijn voor zo’n eervolle onderscheiding. Al vind ik het belangrijker om goed gevonden te worden door het publiek waar ik voor draai. Ik werk vaker samen met David Guetta, maar dit is natuurlijk wel erg speciaal.”

Afrojack , die als Nick van de Wall door het leven gaat, werkte eerder samen met onder anderen Eva Simons, Rihanna, Black Eyed Peas, Tinie Tempah, The Wombats, Chris Brown, Busta Rhymes en Lil Wayne.

Momenteel is de geboren Spijkenissenaar bezig met een productie voor Pitbull & Ne-Yo.

Opmerkelijke duetten

De Grammy Award-uitreiking is het toneel van een groot aantal opmerkelijke duetten. Zo geeft raplegende Dr. Dre, bijgestaan door Eminem, zijn eerste optreden tijdens een live tv-evenement in meer dan tien jaar tijd.

Volgens de Hollywood Reporter staan ook Usher en zijn protegé Justin Bieber gezamenlijk op het podium tijdens de uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen. De r&b-zanger zorgde er enkele jaren geleden voor dat het tieneridool zijn platencontract kon tekenen.

Bob Dylan

Ook de legendarische singer-songwriter Bob Dylan maakt zijn opwachting. De Amerikaanse nieuwszender CNN schrijft dat de inmiddels 69-jarige zanger in duet gaat met rockbands Mumford & Sons en The Avett Brothers.

Eerder werd al bekend dat actrice en zangeres Gwyneth Paltrow tijdens de Grammy Award-ceremonie een nummer zingt met Cee Lo Green. De twee krijgen daarbij hulp van de Muppets.

Andere artiesten die zondag in Los Angeles optreden tijdens de uitreiking van de Grammy's zijn onder anderen Barbra Streisand, die nog maar zelden optreedt, Christina Aguilera en Lady Gaga.