AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Going Home van The Bony King Of Nowhere.

De 23-jarige Belgische singer-songwriter Bram Vanparys, beter bekend als The Bony King Of Nowhere, schreef het nummer Going Home voor 22 Mei, na Ex Drummer (2007) de tweede film van regisseur Koen Mortier. Op 14 februari komt het tweede album van The Bony King Of Nowhere uit, getiteld Eleonore.

“Ik had Koen nog nooit ontmoet”, blikt Vanparys terug. “Ik kreeg via via te horen dat hij op zoek was naar een nummer dat hij bij een bepaalde scène kon gebruiken. Hij dacht aan mij.”

Die scène is volgens Vanparys de “apotheose van de film”. “Een winkelcentrum ontploft. Ik wist eigenlijk totaal niet waar de film over ging, maar ik vond de beelden sprekend genoeg om en toch iets bij de maken.”

VideoDe singer-songwriter moest onder druk presteren. “Ze zaten al echt in de eindfase van de film”, vertelt hij. “Ik moest de beelden bekijken en zo snel mogelijk een nummer schrijven. Ik heb vlug mijn gitaar gepakt en iets gemaakt, maar ik was er eigenlijk niet tevreden over.”

De versie van Going Home zoals die op Vanparys' tweede album Eleonore terechtgekomen is, verschilt dan ook wezenlijk van de filmversie. “Omdat de arrangementen van de filmversie zijn gemaakt op basis van de beelden”, aldus Vanparys. “Ik vond het zeer tof om te doen, maar ik denk dat ik me nu even ga focussen op albums maken.”