AMSTERDAM - De 3JS vinden dat het afgelopen moet zijn met het bekritiseren van het Nationaal Songfestival. De heren kregen de afgelopen week veel negatieve reacties te verduren.

"Nu weet ik ook eens wat het is om in een schiettent aan de andere kant van het geweer te staan", zegt gitarist Jaap de Witte maandag.

Vorige week zondag bepaalden het publiek en een vakjury dat Je Vecht Nooit Alleen het nummer is waarmee de 3JS Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Na de uitzending was er de nodige kritiek op het liedje.

"Er worden oude coryfeeën onder de grond vandaan gehaald in De Telegraaf om ons af te kraken. Dat voelt niet goed", vervolgt De Witte. "Dit gaat nergens over en is alleen maar stemmingmakerij", voegt gitarist Jaap Kwakman toe.

Schamen

Het Volendamse trio, dat naast De Witte en Kwakman ook nog uit zanger Jan Dulles bestaat, laat zich echter niet gek maken. "Het doet ons niks, want we schamen ons niet voor Je Vecht Nooit Alleen. We hebben niks te verliezen", legt Kwakman uit,

"Er gaat eindelijk weer eens een vakkundig gemaakt liedje richting het Eurovisie Songfestival."

De 3JS staan op 12 mei met Je Vecht Nooit Alleen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, in Düsseldorf. Als het nummer genoeg stemmen ontvangt, gaan de heren twee dagen later naar de grote finale van het muziekfestijn.