AMSTERDAM - Marianne Weber geeft in principe geen grote concerten meer, maar maakt een uitzondering voor het goede doel. De 55-jarige zangeres treedt 18 april op in het Circustheater in Scheveningen. Het is het enige concert dat Weber dit jaar geeft.

De laatste grote show die Weber verzorgde, was volgens haar management vier jaar terug. Toen de zangeres door KWF Kankerbestrijding werd gevraagd in het Circustheater op te treden, kon ze niet weigeren.

"Mijn manager Wout van Doleweerd is overleden aan deze vreselijke ziekte", reageert Weber. "Daarom geef ik een eenmalig concert als eerbetoon aan Wout."

Weber belooft een 'vrolijke en feestelijke avond'. "Want dat zou Wout ook zo gewild hebben." Tijdens de show Op Weg naar 20 Jaar Succes krijgt de zangeres gezelschap van haar protegé Sieneke.

De 18-jarige, die vorig jaar deelnam aan het Eurovisie Songfestival, zingt twee of drie liedjes met Weber. "Ook zing ik de grootste succesnummers die ik met Frans Bauer heb mogen maken."

Marianne Weber viert volgend jaar haar twintigjarig artiestenjubileum. Kaartjes voor haar concert in Scheveningen zijn vanaf maandag te koop.