AMSTERDAM - Coldplay is dit jaar mogelijk een van de publiekstrekkers tijdens het Britse Glastonbury Festival. De band sluit volgens boulevardkrant The Sun de zaterdag van het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld af. Coldplay stond in 2005 voor het laatst op Glastonbury.

Oprichter en organisator Micheal Eavis hoopte Chris Martin en co al jaren geleden weer eens te strikken voor zijn festival. Pinkpop-oprichter Jan Smeets liep jarenlang met hetzelfde verlangen rond.

Ook hem lukte het dit jaar Coldplay vast te leggen, op zaterdag 11 juni staat de Britse band voor het eerst op een Pinkpoppodium.

The Rolling Stones zijn volgens The Sun niet langer van plan in juni naar Glastonbury af te reizen. "Eavis had de Stones lang op zijn lijstje staan en dit keer kwam hij erg dichtbij", verklapt een ingewijde. "Hij deed Mick Jagger en de rest een zeer verleidelijk aanbod, maar ze sloegen het uiteindelijk toch af."

U2

Of U2 dit jaar wel op het grote muziekfestival staat, is nog niet zeker. De band zou vorig jaar een van de headliners zijn, maar moest afzeggen wegens de rugproblemen van frontman Bono. Eavis vertelde onlangs dat hij U2 heeft uitgenodigd, maar nog geen reactie heeft ontvangen.

Glastonbury Festival vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni. De line-up wordt pas in het voorjaar bekendgemaakt.