AMSTERDAM - Een opstapeling van misverstanden heeft vrijdag geleid tot de afgelasting van een concert van Prince. De zanger zou tijdens een benefietavond ten bate van een kunstfonds optreden in Dallas, maar kwam niet opdagen.

Het concert werd in een eerder stadium al verplaatst van een tent in het centrum in de Amerikaanse stad naar een hotel buiten het centrum.

Vrijdagochtend ging er een persbericht uit van het fonds, met het nieuws dat het concert helemaal niet doorging. De organisator van het evenement zou de financiering niet hebben rond gekregen.

Kort daarna werd bekendgemaakt dat het optreden toch door zou gaan en Prince in Dallas was gearriveerd. De zanger was die avond echter in geen velden of wegen te bekennen, waarop het evenement toch werd afgeblazen en de bezoekers naar huis werden gestuurd.

Nooit gearriveerd

Volgens een bron is Prince nooit gearriveerd in Dallas. Zijn management legt de verantwoordelijkheid bij de organisatie, die niet zou hebben gezorgd voor vervoer voor de zanger en zijn band.

Prince heeft zelf niet gereageerd op het voorval. Fans die een kaartje hadden gekocht voor het concert kunnnen hun geld terugkrijgen.