EINDHOVEN – Sweet Child O’ Mine van de Amerikaanse rockband Guns N’ Roses is het populairste liedje uit de jaren tachtig, aldus luisteraars van Radio Veronica. Maandag start het radiostation met Veronica’s ‘80s Top 880.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de hitlijst van Radio Veronica is If You Don’t Know Me By Now, in de uitvoering van Simply Red. Het origineel is van Harold Melvin & The Blue Notes, maar de eightiesversie van Simply Red kreeg hernieuwde aandacht nadat Ben Saunders er een nummer 1-hit mee had.

Sterke stijgers binnen binnen de Top 10 zijn When The Lady Smiles van Golden Earring en Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf. Golden Earring drukt With Or Without You van U2 van de tweede plek naar nummer drie.

Er staan 38 Nederlandstalige nummers in de Top 880, waaronder werk van Doe Maar, Het Goede Doel en Klein Orkest. De complete lijst is te beluisteren vanaf maandag 7 februari, 9.00 uur. Vanaf dan is ook de lijst te downloaden. De finale is zaterdag 12 februari, vlak voor 19.00 uur.