AMSTERDAM - Mick Jagger brengt volgende week tijdens de uitreiking van de Grammy Awards een eerbetoon aan de overleden soulzanger Solomon Burke. Het wordt de eerste keer dat de 67-jarige Rolling Stone optreedt tijdens het Amerikaanse muziekevenement.

"We zijn opgetogen, vereerd en kijken uit naar Micks debuut op het Grammy-podium", zegt de voorzitter van de organisatie achter de Grammy's.

De rocker woonde de uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen nooit eerder bij.

Jagger en zijn Rolling Stones-bandleden werden in 1986 geëerd met de oeuvreprijs, maar zij waren toen in de uitzending te zien via een satellietverbinding vanuit Londen.

Saadiq

Jaggers bewondering voor Burke heeft ervoor gezorgd dat de rocker dan eindelijk zijn opwachting maakt tijdens de Grammy-uitreiking. De soulzanger verzorgde meerdere keren het voorprogramma van de Stones. Jagger wordt tijdens zijn optreden bijgestaan door soulzanger Raphael Saadiq.

Burke overleed in oktober in een vliegtuig op Schiphol. Hij was naar Nederland afgereisd om een optreden te geven met De Dijk, waarmee hij eerder een album had opgenomen.

Naast Jagger treden onder anderen ook Rihanna, Katy Perry en Lady Gaga op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Het evenement vindt volgende week zondag plaats in Los Angeles.