AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Freight Train van Teitur.

Singer/songwriter Teitur Lassen, afkomstig van de Deense Faeröer-eilanden, bracht deze week zijn vijfde studioalbum Let The Dog Drive Home uit. Freight Train is na You Never Leave LA de tweede single van het album.

“De droom om met een goederentrein van stad naar stad te reizen is heel Amerikaans”, aldus de 33-jarige Teitur. “Freight Train doet me op een bepaalde manier aan americanaliedjes uit de jaren zeventig denken. Het is een ouderwets nummer, omdat er een verhaal verteld wordt van geboorte tot ouderdom.”

Veel van Teiturs liedjes zijn vanuit zijn eigen perspectief geschreven. Zo niet Freight Train. “Het gaat over een type dat iedereen kent. Iemand die alles goed doet, maar eigenlijk meer gekke dingen had willen uithalen: dronken worden in Spanje, met de verkeerde vrouw aanpappen.”

Hoewel Teitur niet over zichzelf zingt, is de bron van Freight Train dichterbij dan op het eerste gehoor lijkt. “Ik breng het nummer vooral in verband met mijn vader”, zegt hij. “Ik denk dat hij misschien het gevoel heeft dat ik wél de dingen heb gedaan die hij zelf hadden willen doen.”