AMSTERDAM - Krezip bestaat niet meer, maar de Tilburgse band blijft platen verkopen. Het best of-album van de band, die in het najaar van 2009 uit elkaar ging, is ruim honderdduizend keer verkocht.

Deze week ontving de band de bijbehorende dubbel platina plaat.

"Het best of-album ligt bij exact 119.193 Nederlanders thuis. Mooi om te zien hoe Krezip blijft voortbestaan in de beleving van mensen", schrijft voormalig bassist Joost van Haaren op de website van de band.

Van Haaren, tegenwoordig lid van de band Guild of Stags, biecht op dat ook hij af en toe luistert naar de grootste hits van Krezip.

Herinneringen

"Ik kan niet anders dan erg trots zijn op alles wat daarop te horen is. Als vanzelfsprekend komen er allemaal herinneringen bovendrijven. Men vraagt me wel eens of ik de band niet mis en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik zo nu en dan weemoedig terugdenk aan alle toffe dingen die we meegemaakt hebben."

De zes leden zien elkaar nog regelmatig. "Zo gaan we een laatste ritje maken met de vertrouwde rode bus", verklapt Van Haaren. "Dit keer niet voor een optreden, maar om gezellig te lunchen en bij te kletsen."