ROTTERDAM - Tijdens Vrienden Van Amstel LIVE! in Ahoy’ wordt deze week een ode gebracht aan Marco Borsato. Natuurlijk kwam de zanger zelf ook kijken en luisteren naar zijn eigen repertoire, uitgevoerd door vakgenoten.

“Hoe trots kun je zijn? Ik gloei!”, zegt Borsato na afloop van een van de zeven uitverkochte shows. “Het mooie van Vrienden Van Amstel is dat de combinaties zo gek zijn. Op het eerste gezicht niet voordehandliggend, maar als je ze hoort toch ook weer wel.”

Ter illustratie noemt hij zijn grote hit Margherita. “Het verrassingseffect! Acda en de Munnik met Laura Jansen. En de saxofoonsolo op een mondharmonica. Dan heb je alle werelden bij elkaar.”

Rood

Naast Acda en de Munnik en Laura Jansen brengen ook Xander de Buisonjé en de 3JS een ode aan Nederlands bekendste zanger. “Rood is op zich al een prachtig liedje, maar zoals de 3JS het hebben gedaan, dat verbaasde me. Ze hebben iets folkloristisch. Dat is te gek!"

"En Xander die De Waarheid zingt... Je kunt prijzen winnen zoveel je wilt, maar je collega’s die jouw liedjes zingen, dat is echt heel bijzonder.”

Voor de zanger is het een avond van hoogtepunten. “Ik hoefde vandaag niets te doen. Zitten, kijken en luisteren, dus ik ben helemaal in mijn element. Laura mag wat mij betreft de hele avond doorgaan. Dat is gewoon een vrouw waar je verliefd op wordt als ze zingt. Zo klein en intiem als het is, zo groot is ze ook.”

Trots

“Dat Ben Saunders hier staat, als grote verrassing voor iedereen, dat vind ik ook bijzonder. Dat is de nieuwe generatie. Hij is nuchter en down to earth, ondanks de hectiek waar hij doorheen gaat. En ik krijg kippenvel als ik Alain Clark met zijn vader zie zingen."

"Twee jaar geleden ben ik zelf mijn vader verloren en ik vind het prachtig om te zien hoe zij dit succes samen kunnen delen.”

“Alain Clark staat pas aan het begin van zijn carrière. In Nederland is hij al groot, maar hij moet Europa en de rest van de wereld in. Daar is hij klaar voor. En dan de 3JS die aan de vooravond staan om ons te gaan vertegenwoordigen op het Songfestival. Fantastisch! We hebben in Nederland echt weer muziek waar je trots op mag zijn.”