AMSTERDAM - De buurman van Ralf Mackenbach beweert dat hij het liedje Click Clack heeft geschreven. De 15-jarige zanger won twee jaar geleden het Junior Eurovisiesongfestival met dat nummer.

Volgens de regels moeten de kinderen zelf hun liedje schrijven, maar Ralfs buurman zegt dat hij verantwoordelijk was voor het nummer.

Mackenbachs buurman Jan van den Langenberg uit Best beweert dat hij het lied heeft geschreven, zoals hij wel vaker liedjes voor zijn buren schreef. Toen de familie Mackenbach echter bleef volhouden dat Ralf het nummer zelf schreef, besloot Van den Langenberg de publiciteit op te zoeken.

'Slechts bijdrage'

"Dat ze naar de buitenwereld volhouden dat Ralf het liedje zelf heeft geschreven, kan ik begrijpen, dat is ook prima", zegt de vrouw van de boze buurman tegen Omroep Brabant. "Maar naar de mensen die het gemaakt hebben, dat vind ik te ver gaan."

Volgens de manager van Ralf heeft de buurman slechts een bijdrage geleverd aan het nummer. "Er is ook nooit ontkend dat hij heeft meegeholpen", zegt hij. Om die reden is er al een vergoeding gegaan naar de man, die volgens de manager nu 'puur om de eer' de publiciteit zoekt.

Verder worden er geen uitlatingen gedaan over de situatie. Ralf richt zich momenteel volledig op zijn deelname aan de SBS-show Sterren Dansen op het IJs, zegt zijn manager.