AMSTERDAM - Popstars-winnaar Dean Saunders heeft de eerste plaats in de Single Top 100 afgesnoept van zijn jongere broer Ben, die The Voice of Holland won. Dean komt met zijn eerste single You and I Both bovenaan de lijst binnen.

"Het is een droom die uitkomt", zegt de zanger. "Mijn week kan niet meer stuk, eerst Popstars winnen en nu op nummer een.

Ik had dit nooit, nooit, nooit verwacht." Er heerst geen broedertwist binnen de familie Saunders. "Hij belde mij om me te feliciteren", zegt de Popstars-winnaar over Ben. "Hij is supertrots op me. We voelen echt geen concurrentie."

Podium

De komende staat Dean vooral veel op het podium. "Dat vind ik ook het leukste om te doen", zegt de zanger die nog niet weet of hij op korte termijn ook met een album komt. "Dat zou heel goed kunnen. Ik laat het allemaal over me heenkomen en dan zien we wel."

Broer Ben staat met zijn eerste eigen single Kill for a Broken Heart, die twee weken geleden verscheen, op nummer drie in de Single Top 100.

Adele

De tweede plek is voor Adele met Rolling in the Deep. De Britse zangeres komt deze week bovenaan de albumlijst binnen met haar nieuwe cd 21.