AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Chase The Sundown With Me van Ilanois.

Afgelopen maandag kwam Chase The Sundown With Me, het tweede album van de Friese band Ilanois, uit. De plaat werd geproduceerd door Simon Gogorly (U2, No Doubt) en gemixt door 'Barny' Barnicott (Editors, Placebo). Chase The Sundown With Me is ook de titel van de eerste single.

Zanger/gitarist Ilan Palstra, die part-time in de zorg werkt, schreef het nummer thuis. Palstra liet al optekenen dat het een hoopvol liedje is voor mensen die het een stuk moeilijker hebben in het leven dan hij. “Ik vind teksten schrijven moeilijk, maar op de een of andere manier kom ik er altijd wel weer uit”, aldus de zanger.

Met name het tweede couplet vindt Palstra goed gelukt. “Het eerste couplet is vrij simpel, dat is wat het is, maar in het twee couplet zing ik: 'When you're counting the days, how many wishful dreams have come true.' Dat is een zin waar ik wel trots op ben.”

De clip bij Chase The Sundown With Me werd in juli 2010 opgenomen in Berlijn. “We stonden met de band bovenop het dak van een leeg, vervallen, oud gebouw”, vertelt bassist Titus Steegstra. “Eigenlijk kun je daar helemaal niet komen. Dat hadden we via via geregeld. Ter plekke zijn we gaan kijken waar we beelden konden schieten. Toen we daar stonden, hadden we zoiets van: daarboven moeten we zijn.”

Het was nog een hele toer om alle spullen boven te krijgen. Steegstra: “We hebben alle apparatuur vier trappen naar boven gesjouwd. Toen we daar eenmaal stonden was het helemaal top, met een mooi uitzicht over Berlijn. We hadden apparatuur mee, dus we hebben ook gewoon live gespeeld.”