EINDHOVEN – De rockband Stereo is uit elkaar. Dat meldt zangeres Astrid Kunst dinsdagmiddag in de Coen & Sander Show op 3FM. In een uitgebreid statement licht de band toe dat dit te maken heeft met een conflict met platenmaatschappij EMI over een nieuw album.

In 2010 werkte Stereo aan nieuw materiaal, dat afweek van het debuutalbum. De band wilde dit nieuwe materiaal graag uitbrengen als tweede album. “Daar keek onze platenmaatschappij helaas anders tegenaan”, aldus het statement van Stereo.

“Zij konden zich niet vinden in de muziek van Stereo en hadden niet genoeg vertrouwen in de band om een nieuw album te financieren. Omdat wij niet van plan waren om ons aan te passen, zijn we met de band rond de tafel gaan zitten en hebben we ons afgevraagd wat te doen.”

“Natuurlijk hebben we de optie andere platenmaatschappij onderzocht, maar we kregen het gevoel dat we met Stereo, als ‘samengesteld tv-bandje’ tegen dezelfde muren aan zouden lopen als we nu al deden.”

Stereo kwam voort uit het RTL5-programma Rock Nation, waarin Nederlandse muzikanten en vocalisten bij elkaar werden gezet om een band te vormen. Debuutalbum Monogamy bereikte de veertiende plek in de Album Top 100 en twee singles bereikten de top 10 van de Single Top 100.