EINDHOVEN – Niet Ben Saunders, maar Adele staat deze week op nummer 1 in de Top 40. Ook in de iTunes-chart van vandaag topt de Adele-single Rolling In The Deep de lijst en niet de winnaar van The Voice Of Holland.

Tijdens de finale van The Voice Of Holland zong Adele haar eerste nummer 1-hit To Make You Feel My Love in duet met Kim de Boer. Favoriet Ben Saunders won die finale, maar zijn single Kill For A Broken Heart blijft op 4 steken in de Top 40 van deze week.

Rolling In The Deep van Adele stijgt van 2 naar 1 en verdrijft daarmee Hello van Martin Solveig en Dragonette van de toppositie. Het is de tweede nummer 1-notering voor de Engelse zangeres in deze lijst. Tevens is Rolling In The Deep de zevenhonderdste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40.

In de Mega Top 5 van vandaag scoort Ben Saunders iets beter. Daar komt hij nieuw binnen op 2, ook onder Adele. Popstars-winnaar Dean Saunders komt in deze lijst van iTunes en 3FM nieuw binnen op 4 met de Jason Mraz-cover You And I Both.

Single Top 100

Overigens stond de single van Ben Saunders vorige week wel vier dagen op 1 in de Mega Top 5. De downloads telden mee voor de finaleuitslag van afgelopen vrijdag. In de nieuwe Single Top 100 komt Ben Saunders eveneens op 1 binnen.

Ook Leonie Meijer, Kim de Boer en Pearl Jozefzoon komen in de Single Top 100 nieuw binnen, respectievelijk op nummer 3, 4 en 5. Adele staat hier op 6 en Jan Smit houdt de tweede positie bezet. Zowel de Mega-lijst als de Nederlandse Top 40 laten airplay op de radio meewegen in hun samenstelling.