EINDHOVEN – Ben Saunders is de eerste winnaar van het John de Mol-programma The Voice Of Holland op RTL4. In de finale won Saunders van Pearl Jozefzoon, met in totaal 59% van de stemmen.

Jozefzoon zong in de finale het liedje You Must Really Love Me. Haar single werd voorafgaand aan de finale het minst gedownload van de vier finalisten. Kill For A Broken Heart van Ben Saunders was al meteen favoriet, hoewel het een breuk is met zijn eerdere nummer 1-hits.

Deze singles waren namelijk soulballads; If You Don’t Know Me By Now van Harold Melvin & The Bluenotes en When A Man Loves A Woman van Percy Sledge. Saunders versie van If You Don’t Know Me By Now bereikten afgelopen week de gouden status.

In totaal bereikte tot op heden dertig singles van The Voice Of Holland-kandidaten de Singles Top 100. Het optreden van de kandidaten in de HMH was uitverkocht en het verzamelalbum verkocht al 25.000 exemplaren. Tijdens de finaleuitzending zong Saunders een duet met Duffy.

Broer

Ben Saunders was samen met zijn broer Dean lid van de popgroep Follow That Dream, die voortkwam uit het gelijknamige televisieprogramma. Het nummer werd geproduceerd door Bolland & Bolland.

In 2003 deden Ben en Dean mee aan het Nationaal Songfestival onder de naam Brothers, met het door Peter de Wijn geschreven nummer Stand As One. Dean Saunders staat zaterdagavond in de finale van de SBS6-talentenjacht Popstars.

Bekijk alle lezersfoto's van de finale van The Voice of Holland op NUfoto.