AMSTERDAM - Hans Breukhoven heeft felle kritiek geuit op Trijntje Oosterhuis. De zangeres heeft besloten haar nieuwste album gratis weg te geven.

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van de directeur van platenzaken Free Record Shop en Van Leest, die haar volgende cd zal bekijken met de nodige scepsis.

"Ze hoeft bij mij niet meer aan te kloppen", zegt Breukhoven vrijdag in het AD. "We worden gepasseerd. Ik kom op voor het brood van mijn mensen."

Volgens hem maken Trijntjes platenlabel en haar management een 'grote fout' die haar carrière kan schaden. "Een artiest moet fysiek in de winkels zichtbaar zijn."

Meeuwis

Trijntje heeft nog niet gereageerd op de kritiek, maar krijgt bijval van Guus Meeuwis. "Ik sta er zelf ook voor open", zegt hij. "In deze tijd moet je verder denken dan de traditionele winkelverkoop."

Volgende week zaterdag geeft Trijntje via het AD 750 duizend gratis exemplaren van haar nieuwe album Sundays in New York weg. De zangers hoopt zo mensen te bereiken die haar muziek nog niet kennen.