Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Reünie Abba lijkt kwestie van tijd

AMSTERDAM - Een reünie van de Zweedse popgroep Abba wordt steeds waarschijnlijker. Nadat Benny Andersson en Björn Alvaeus eerder dit jaar al hintten op een hereniging, heeft ook Agneta Fältskog te kennen gegeven dat ze een reünie wel ziet zitten.
Door Novum

"Een reünie, bijvoorbeeld voor een goed doel, zouden we kunnen overwegen", vertelt Agneta aan het Zweedse tijdschrift M.

Een Abba-wereldtournee zit er volgens Agneta echter niet in. "Het moet iets zijn wat we af en toe doen. We komen niet meer bij elkaar voor een tournee, zoals bijvoorbeeld de Rolling Stones deden", citeert de Britse muzieksite NME uit het interview.

"Ik zie ons in de toekomst zeker weer eens iets samen doen", gaat de blondine verder. "Het lijkt me erg leuk om herinneringen op te halen en samen op te treden."

Frida

Agneta's ex, zanger Björn, was in maart al enthousiast over een reünie. Ook Benny zag een hereniging eerder dit jaar al zitten. "Het is geen slecht idee eigenlijk", vertelde hij in maart.

Alleen van zangeres Frida Lyngstad is nog niet bekend hoe ze over een reünie denkt. Agneta vertelt in het interview dat ze haar plannen nog niet heeft besproken met haar voormalige bandmaatjes, maar dat ze wel van plan is dat te gaan doen.

Album

Abba werkte in 1982 voor het laatst aan een album. Die plaat verscheen echter nooit, omdat de groep in 1983 uit elkaar viel. De geruchten gaan dat de Zweedse popgroep bij elkaar komt voor het huwelijk van de Britse prins William en zijn verloofde Kate Middleton.


Lees meer over:
ABBA

Aanbevolen artikelen