AMSTERDAM – Tijdens een exclusief concert in New Jersey trad Bruce Springsteen met zijn The E Street Band eerder deze maand op voor slechts zestig fans. The Boss zong nummers van zijn onlangs verschenen dubbelalbum The Promise. Beelden van het optreden zijn exclusief te bekijken op NU.nl.

Slechts zestig fans waren aanwezig bij het concert dat Springsteen gaf in de Carousel House in zijn woonplaats Asbury, New Jersey. Voor deze gelegenheid werd The E Street Band aangevuld met een aantal gastmuzikanten, waaronder David Lindley en een volledige blazerssectie.

De concertregistratie bestaat uit vier nummers van The Promise, namelijk Racing In The Street (’78), Gotta Get That Feeling, Ain’t Good Enough For You en The Promise. Een aantal nummers maakt zijn debuut voor een concertpubliek.

Afsluitend speelt het gezelschap Blue Christmas, dat in 1948 voor het eerst op plaat is gezet door countryzanger Doye O’Dell. In 1949 was het een hit voor Ernest Tubb en vervolgens is het onsterfelijk gemaakt door Elvis Presley.

Het optreden is gefilmd en geregisseerd door Thom Zimny, die eerder een documentaire maakte over het Springsteen-album Darkness On The Edge Of Town.

Bekijk hieronder de beelden. Met de fullscreen-knop in de videoplayer zijn die ook in een volledig scherm te zien.