AMSTERDAM - De tickets voor de Toppers-concerten in mei gaan als warme broodjes over de toonbank. De kaartverkoop loopt zelfs zo hard, dat de heren maandag een derde concert aankondigen.

Nooit eerder werd de derde show zo snel na de start van de officiële verkoop aangekondigd.

"Het blijft voor ons en ook voor het publiek een soort van verslaving", leggen de Toppers de succesvolle kaartverkoop uit. "Ben je eenmaal geweest dan ben je verslaafd en kom je er maar moeilijk vanaf."

De Toppers staan niet alleen op 27 en 28 mei in de Arena, maar verzorgen ook op zondag 29 mei een concert in het Amsterdamse stadion.

1,3 miljoen mensen

Gordon, René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom staan in mei voor het zevende jaar op rij in de Arena. De teller staat voorlopig op 22 concerten, waarvoor ruim 1,3 miljoen mensen naar de hoofdstad afreisden. De heren spreken van 'een absoluut record'.

Het viertal wil er ook volgend jaar weer een groot feest van maken. De Toppers vragen het publiek gekleed te komen in koninklijk goud en wit, de dresscode die aansluit bij het thema The Royal Party for Kings and Queens. "Iedereen heeft tegenwoordig zoveel aan zijn kop en te regelen. Het is dan heerlijk om een avond nergens aan te hoeven denken en ongedwongen uit je dak te gaan."