AMSTERDAM - Bon Jovi wist dit jaar het meeste geld op te halen met een tournee. De Amerikaanse band verzorgde wereldwijd 69 concerten die 146,5 miljoen dollar opbracht. Dat berekende het Amerikaanse muziekblad Billboard.

"Natuurlijk is het iets waar we heel trots op zijn", reageert zanger Jon Bon Jovi. "Maar ik denk niet dat het publiek zich veel van de cijfers aantrekt. Mensen gaan naar een concert omdat ze het eerder gezien hebben en omdat ze het goed vonden."

De heren worden op de voet gevolgd door U2. De Ierse rockers verdienden 'slechts' 131 miljoen dollar met hun tournee, maar hadden aanzienlijk minder concerten nodig om dat bedrag te bereiken. U2 wist met 22 shows 1,3 miljoen fans te verleiden een kaartje te kopen.

Ook Lady Gaga verdiende het afgelopen jaar aardig aan haar concerten. De excentrieke zangeres bracht met haar shows 116,2 miljoen dollar in het laatje.

Gaga staat daarmee op de vierde plek van het lijstje, net achter AC/DC. De blondine had wel aardig wat concerten nodig om dat bedrag bij elkaar te harken, Gaga stond maar liefst 122 keer op de planken.