AMSTERDAM - Jan Keizer is in zijn nopjes met zijn nieuwste nummer 1-hit. De Volendammer bestormt momenteel met Anny Schilder de Deense hitlijsten met het liedje Take Me to Ibiza. "Het is een enorme verrassing."

"Het is natuurlijk hartstikke leuk dat dit gebeurt", vertelt Keizer aan Novum Nieuws. Hij zegt niet precies te weten waarom de single zo'n hit is geworden in Denemarken. "Maar het liedje heeft een bijzondere melodie waar je vrolijk van wordt en dat houdt niet op bij de grenzen."

Take Me to Ibiza, afkomstig van het album Together Again, deed het in Nederland afgelopen zomer niet slecht met een derde plaats in de hitlijst.

Volgens Keizer had het liedje ook hoger kunnen eindigen. "Het WK was in zicht, dus al die voetballiedjes gooiden roet in het eten", meent de 61-jarige zanger.

Podium

De zanger stond vorig jaar voor het eerst na 25 jaar weer op het podium met Anny Schilder, met wie hij eerder in BZN zong.

"Het is gek", zegt Keizer. Hij vindt het 'heel bijzonder' dat de plaat zo succesvol is. "We hebben platina gekregen voor het album, dat is heel knap."

Denemarken

Of het duo naar Denemarken afreist, weet Keizer nog niet. Voor de komende tijd heeft hij in elk geval genoeg op het programma staan.

"Er zijn veel verzoeken voor een theatertoer, omdat we natuurlijk ook een wat ouder publiek hebben", legt de zanger uit. "Maar er nog gaat nog wat tijd overheen voor dat allemaal is geregeld."