AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Forgive Me Father (I Have Sinned) van Cradle Of Filth.

De Engelse metalband Cradle Of Filth werd opgericht in 1991 door frontman Dani Filth (37) en gitarist Paul Allender (40). Darkly, Darkly, Venus Aversa is het negende studioalbum van de groep.

Bij het nummer Forgive Me Father (I Have Sinned) verscheen recentelijk een videoclip met een zwaar opgemaakte Filth in de hoofdrol.

“Normaal gesproken zijn onze nummers heel lang”, vertelt hij. “Voorheen moesten we video's weleens in tweeën knippen. Nu niet, want Forgive Me Father duurt vier en een halve minuut.”

Forgive Me Father (I Have Sinned) is gebouwd op een riff van gitarist Paul Allender. Zoals zo vaak kwam de gitaarpartij spelenderwijs tot stand. “De rest van het nummer kwam daarna vanzelf”, zegt Allender. “Het heeft ons denk ik nog geen dag gekost.”

Bekijk de video

“Het is de enige song op de plaat die een algemeen gevoel uitstraalt”, vervolgt Filth. “Het nummer is heel persoonlijk, omdat het representeert hoe ik ben. Op een bepaald moment realiseer je je dat je dingen gedaan hebt die de 'maatschappij' misschien niet zou goedkeuren.”

Filth voelt soms de behoefte om te biechten, zo geeft hij toe. “Hoewel ik 100 % geloof in wat ik doe, heb ik die bevrijding soms nodig. Ik moet mezelf kunnen uiten en om vergeving kunnen vragen. Niet dat ik in God geloof, maar af en toe heb je een uitlaatklep nodig. Dit is mijn manier om berouw te tonen.”