AMSTERDAM - Lady Gaga was maandagavond in Ahoy niet de enige die voor verrassingen zorgde. Nederlandse fans van de excentrieke zangeres hadden een verrassing voor haar in petto. Tijdens het nummer Love Game gingen tientallen hartjesballonnen de lucht in.

De 24-jarige zangeres, geboren als Stefani Germanotta, was geraakt door de liefdesverklaring van haar fans. "Wat lief", reageerde ze na afloop van het nummer.

"En wat zijn jullie goed georganiseerd dat jullie dit kunnen regelen", complimenteerde Gaga, die haar fans vervolgens op het hart drukte vooral van zichzelf in plaats van van haar te houden.

De concertgangers vielen voor Lady Gaga toen ze opbiechtte dat Nederland erg inspirerend voor haar is.

"Ik ben dol op Nederland, het is een van mijn favoriete landen. Elke keer als ik hier ben, doe ik zo veel inspiratie op", vertelde Gaga. "Op de een of andere manier beginnen en eindigen mijn albums altijd in New York, maar ook Nederland komt altijd terug."

Nieuwe nummers

Gaga dook vorig jaar in Amsterdam de studio in. In Studio FC Walvisch werkte de blondine in het diepste geheim aan nieuwe nummers. De 24-jarige leverde alleen via Twitter commentaar. "Vandaag schrijf ik nieuwe muziek, duik ik de dichtstbijzijnde studio in en droom ik weg in de coffeeshops."

Lady Gaga in Nederland