GRONINGEN - Het Groningse festival EuroSonic Noorderslag is binnen recordtijd uitverkocht. Zaterdagochtend werden meer dan 15.000 kaartjes binnen een kwartier aan de man gebracht. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend.

De organisatie rekende erop dat het festival net zoals vorig jaar binnen een dag zou zijn uitverkocht. ''Maar we hadden niet verwacht dat alle kaarten binnen een kwartier weg zouden zijn”, zegt een woordvoerder.

De zegsman liet verder weten dat de btw-verhoging op festivalkaarten, die op 1 januari ingaat, daar niks mee te maken heeft. Dat was vrijdag wel het geval bij de ticketverkoop voor het muziekfestival Lowlands.

Die kaarten waren vanwege de btw-verhoging extra vroeg in de verkoop gedaan en waren in ruim twee uur tijd uitverkocht.

Talent

Het festival vindt plaats van 12 tot en met 15 januari in de binnenstad van Groningen. Talentvolle Europese bands treden bij EuroSonic op in een van de vele zalen in de binnenstad.

Noorderslag biedt in de Oosterpoort een podium voor doorbrekende Nederlandse bands. Honderden vertegenwoordigers van festivalorganisaties, platenmaatschappijen en popmedia komen naar Groningen om nieuw talent te scouten en bands te boeken voor hun festival.

Traditioneel wordt op Noorderslag ook de Popprijs uitgereikt. Vorig jaar ging de hiphopformatie Kyteman met de meest begeerde prijs voor de Nederlandse popmuziek aan de haal.