AMSTERDAM - Hef is als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de State Awards. De rapper mocht vrijdagavond in Rotterdam de award voor Beste Artiest en Beste Single in ontvangst nemen.

Hefs single Op een Missie, met Badboy Taya en Feis, werd beter bevonden dan onder meer Broodje Bakpao van The Opposites met Gers en Sef. In de categorie Beste Artiest werd Hef verkozen boven onder anderen Blaxtar en Fresku.

Laatstgenoemde bleef echter niet met lege handen achter. Hij won eveneens twee State Awards, voor Beste Album en Beste Clip.

Hef behoorde met vier nominaties op voorhand al tot de favorieten. Ook rapduo The Opposites werd vier keer genomineerd, maar viel niet in de prijzen.

FS Green

Andere noemenswaardige winnaars zijn FS Green en KC The Funkaholic. FS Green werd uitgroepen tot Beste DJ en Beste Producer. KC The Funkaholic ontving de Life Time Achievement Award.

De State Awards werden voor de derde keer uitgereikt. De afgelopen maand werden ruim 97 duizend stemmen uitgebracht door bezoekers van de website van de State Awards.

De awardshow, onder meer georganiseerd door BNN, moet de Nederlandse hiphopscene onder de aandacht brengen. De jongerenomroep zendt in de nacht van zaterdag op zondag een registratie uit van het evenement.