AMSTERDAM - Within Temptation heeft zijn Europese tournee aan moeten passen. Zangeres Sharon den Adel is in verwachting van haar derde kindje, waardoor ze niet in topconditie op het podium kan staan. Sharon kondigde de komst van haar derde spruit vrijdag aan.

"Om eerlijk te zijn was deze zwangerschap niet gepland, maar ondanks dat zijn we er natuurlijk ontzettend blij mee", reageert de 36-jarige zangeres op de website van de band.

Met Within Temptation-gitarist Robert Westerholt heeft Sharon al een dochter Luna en een zoontje, Aiden.

Tournee verplaatst

Vanwege Sharons zwangerschap is de Europese tournee van de rockband verplaatst van het voorjaar naar de herfst van volgend jaar. "Het is voor mij onmogelijk een geweldige show te geven als ik hoogzwanger ben. Ook vanwege complicaties tijdens mijn eerdere zwangerschappen is het voor mij en het kindje gevaarlijk als ik de laatste maanden nog erg actief ben."

Fans van de Nederlandse band hoeven niet langer te wachten op nieuw materiaal van Within Temptation. De nieuwe plaat The Unforgiving komt, zoals gepland, uit in maart. "De opnamen zijn achter de rug, de nummers worden nu gemixt. Er is geen enkele reden om het album uit te stellen", schrijft Sharon.

Grotere locaties

De Europese tournee van de band belooft een groot succes te worden. In Londen, Parijs en Kopenhagen zijn grotere locaties gevonden voor de toer, in Nederland is een extra concert ingelast.

Kaartjes voor de concerten blijven geldig voor de verplaatste shows. Within Temptation staat eind januari nog wel op de planken van de Vrienden van Amstel Live, het eerste concert van de tournee is verschoven naar 21 september.