AMSTERDAM - Wyclef Jean wordt aangeklaagd wegens plagiaat. De rapper en producent heeft volgens leden van rapgroep Blahzay Blahzay zonder toestemming een element uit een van hun nummers gebruikt. Volgens entertainmentwebsite TMZ eisen zij twee miljoen dollar van Jean.

Het duo Blahzay Blahzay scoorde in de jaren negentig een hitje met het nummer Danger. De voormalige Fugee-rapper Jean verwerkte een fragment van de single in het nummer Welcome to the East, afkomstig van zijn album Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant uit 2007.

Jean vroeg Blahzay Blahzay voor het uitbrengen van het album om toestemming. De rappers gaven hem hun goedkeuring, op voorwaarde dat ze zouden worden vermeld als tekstschrijvers en een gastoptreden op het album zouden krijgen.

Jean ging niet in op de eisen van de twee, maar bracht het album toch uit.

Compensatie

De rapper stuurde hen kort daarna een cheque ter compensatie. Blahzay Blahzay sloeg dat aanbod echter af en spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen Jean. Toen hij opnieuw aangaf met de heren om tafel te willen gaan zitten, besloten zij de rechtszaak te laten vallen.

Ook deze toenaderingspoging is nu op niets uitgelopen. Blahzay Blahzay is daarom opnieuw naar de rechter gestapt en eist twee miljoen dollar schadevergoeding.