AMSTERDAM - Amy Macdonald heeft een speciale band met haar Hollandse fans. De carrière van de Schotse zangeres kwam dankzij het Nederlandse succes van This is the Life op gang.

"Ik heb heel veel te danken aan Nederland", zei Macdonald dinsdagavond vanaf het podium van de Heineken Music Hall. "Dank jullie wel!"

Macdonald memoreerde tijdens het concert geregeld aan het prille begin van haar carrière. Die begon met de single This is the Life, een nummer dat ze op haar zeventiende schreef en waar ze zelf geen enkel vertrouwen in had.

Het liedje stond in 2008 vijf weken op de eerste plek van de Nederlandse hitlijsten. "Hier heb ik de basis gelegd voor mijn roem op het vasteland van Europa", haalde Amy dinsdag herinneringen op.

Zenuwachtig

De 23-jarige zangeres stond een stuk zekerder op het podium dan twee jaar geleden. "Die allereerste keer in de bovenzaal van Paradiso in 2008, wat was ik zenuwachtig", memoreert Amy. "Ik weet niet hoe ik dat toen gedaan heb."

Hoewel Macdonald dinsdag niet voor een uitverkochte zaal stond, kreeg ze haar publiek goed mee. Hits als Mr. Rock & Roll en Don't Tell Me That It's Over werden luidkeels meegezongen.

Amy MacDonald in HMH