AMSTERDAM - Producer Teddy Riley zegt er zeker van te zijn dat Michael Jackson zelf te horen is op de nieuwe single Breaking News.

Ook de voormalige manager van de King of Pop Frank Dileo staat in voor de authenticiteit van het nummer.

Jacksons kinderen en neefjes lieten eerder weten de stem in het nummer niet te herkennen als die van de overleden zanger.

Riley, die jarenlang producer was van Jackson, hoorde meteen dat het om de zanger zelf ging. "Mijn hart bloedde toen ik Michael weer hoorde zingen", zegt hij. "De zang klonk erg gepolijst en zuiver. Ik twijfel er niet aan dat dit Michaels stem is."

Medeproductie

"Ik ken de stem van mijn oom en er is iets goed mis als familieleden zeggen dat het hem niet is", twitterde neef Tarryl Jackson eerder.

De 3T-zanger zegt sterke argumenten te hebben die de producers niet kunnen ontkrachten. "Als Michael Jackson klinken is iets anders dan Michael Jackson zijn."

Platenmaatschappij Epic Records laat in een reactie weten dat Jackson niet alleen het nummer heeft ingezongen maar ook heeft medegeproduceerd.

Steun

Ook Michaels broer Jackie liet via Twitter weten bezorgd te zijn en geprobeerd te hebben om bepaalde liedjes van het album af te halen.

"Helaas werden onze zorgen niet serieus genomen." Riley zegt echter dat hij de volledige steun van de familie had bij het produceren van het album. "Met de middelen die ik had heb ik gedaan wat Michael van me zou verwachten."

Enthousiast

Manager Frank Dileo laat weten dat hij Jackson heeft gesproken toen hij bezig was met de opnames en dat de zanger enthousiast was over het voorlopige resultaat.

Dileo was jaren geleden de manager van Jackson en trad vlak voor diens overlijden weer op als zijn belangenbehartiger. Het album Michael, dat bestaat uit niet eerder uitgebracht materiaal, verschijnt op 14 december.