AMSTERDAM - Damon Albarn is bezig met een nieuw muzikaal project. De Gorillaz-voorman is momenteel druk met de opnames voor een nieuw album samen met bassist Flea van de Red Hot Chili Peppers en drummer Tony Allen.

De samenwerking met Flea ontstond nadat de bassist naar Nigeria afreisde voor het eerdere Albarn-project Africa Express, vertelt de zanger aan het mannenblad Stuff.

Aan het album werken ook enkele favoriete Afrikaanse muzikanten van Albarn mee. De Britse zanger vormde eerder met drummer Tony Allen en een aantal andere muzikanten het project The Good, The Bad & The Queen.

Fela Kuti

Ook dat samenwerkingsverband krijgt een vervolg, verklapt Albarn. Allen drumde eerder in de band van de Nigeriaanse Afrobeat-pionier Fela Kuti. Als klap op de vuurpijl onthult de voormalige Blur-zanger dat ook Gorillaz een nieuw album op stapel heeft liggen.

"Ik heb een mobiele studio mee op deze tournee", zegt Albarn. De zanger is al lange tijd niet zo lang van huis weggeweest. "Zo kan ik opnemen wanneer ik wil."

Gorillaz onderneemt op dit moment een wereldtournee. Op 15 november staat de band in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam.