AMSTERDAM - Boy George kan niet wachten tot hij weer met zijn oude bandmaatjes van Culture Club op mag treden. De groep, die in de jaren tachtig razend populair was, komt in 2012 weer bij elkaar.

"Ik verlang er echt naar om met Culture Club weer op het podium te staan", zegt George tegen Novum Nieuws.

De 49-jarige zanger brengt zijn oude band bijeen ter ere van het dertigjarig bestaan van Culture Club. "Daar kunnen we natuurlijk niet aan voorbij gaan. Het wordt een tijdelijke reünie, maar wel met een wereldwijde tournee."

Verloren tijd inhalen

Boy George, die werd geboren als George O'Dowd, hoopt een deel van de verloren tijd weer in te halen. "Soms heb ik het gevoel dat de tijd met Culture Club in een roes aan me voorbij is gegaan. Ik was toen zwaar verslaafd en er zijn maar een paar fragmenten blijven hangen."

Dat de zanger nog steeds met verslavingen worstelt, werd de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk. George werd meerdere malen gearresteerd wegens drugsbezit. O'Dowd zou vorig jaar optreden tijdens Night of the Proms, maar moest afzeggen omdat hij destijds onder elektronisch huisarrest stond.

Heden

"Dat ga ik dit jaar helemaal goedmaken", zegt Boy, die op 18, 19 en 20 november bij het muziekfestival op de planken staat.

George probeert naar eigen zeggen niet meer in het verleden te leven. "Ik wil alleen aan het heden denken." De zanger is al druk in de weer met de op handen zijnde reünie. Er moeten ook nieuwe nummers komen. "Daarvoor ben ik al druk aan het schrijven. 2012 wordt echt hét Culture Club-jaar, daar ga ik voor."