AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: No Time To Waste van Seymour Bits.

Seymour Bits is een van de vele pseudoniemen van producer Bas Bron. Onder de naam Bastian scoorde Bron in 2001 een grote hit met het nummer You've Got My Love. Ook maakte hij furore als producer en vierde bandlid van De Jeugd van Tegenwoordig.

No Time To Waste, een uptempo duet met zangeres Elize, is afkomstig van het tweede, titelloze Seymour Bits-album. Bron ontmoette Elize voor het eerst in Salou.

“In haar singlekeuze hoorde ik dat het muzikaal zou kunnen passen”, aldus Bron over Elize's mix van elektronica, funk en pop. Dit jaar werkte de producer aan nummers voor haar nieuwe album.

Bron: “Aan het eind van een sessie van drie, vier dagen hadden we vijf nummers voor haar in de steigers gezet. Daarna zei ik zoiets van: ik ben nog met een Seymour Bits-album bezig, dat is bijna klaar, kun je nog even wat refreintjes dubbelen? Dat heeft ze toen in een kwartier gedaan.”

Bron zegt te houden van snel werken in de studio. “Met De Jeugd gaat het letterlijk zo: zitten, tekst schrijven, klaar. Je moet niet eerst een plan gaan uitstippelen. Het moet natuurlijk vloeien.”

In  Elize vond Bron een waardige studiopartner. “Ze is een goede zangeres en ze werkt verschrikkelijk snel. Het dubbelen van het refrein was zo gepiept.”