ROTTERDAM - Rotterdam krijgt volgend jaar geen festival dat zich de directe opvolger van de befaamde Dance Parade kan noemen.

Rotterdam Festivals wil in 2011 daarvoor in de plaats drie of vier jongerenevenementen, waarvoor het budget van de Dance Parade beschikbaar wordt gesteld. Dat blijkt maandag uit de Evenementenkalender 2011 van Rotterdam.

Rotterdam Festivals is coördinator van het evenementenbeleid. Op basis van de door de stichting opgestelde kalender stelt de gemeente in januari de evenementenvergunningen vast.

De gemeenteraad gaf eerder dit jaar aan Rotterdam Festivals de opdracht een opvolger voor de Dance Parade te onderzoeken.

Dat evenement ging dit jaar niet door vanwege het aangescherpte evenementenbeleid in de havenstad naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland.

Ambitie

''De plannen die wij in reactie hierop hebben ontvangen straalden ambitie uit. Tegelijkertijd hebben we moeten constateren dat geen van de plannen, qua schaal en breedheid van het te bereiken publiek, direct zou kunnen fungeren als opvolger van de Dance Parade’’, schrijft de stichting.

In plaats daarvan moet een reeks jongerenevenementen de jongerencultuur in de stad aanjagen.

Tienduizenden dansliefhebbers

De Dance Parade trok jaarlijks vele tienduizenden dansliefhebbers en werd dertien keer in Rotterdam gehouden. Bij de laatste editie reden 32 vrachtwagens met daarop dj's als een lint door de stad met langs de route ongeveer 400.000 mensen.

De organisator werkte nog aan een kleinere opzet van het evenement in het Zuiderpark, maar zag daar vanwege financiële risico’s door het strengere beleid vanaf.