AMSTERDAM - Britse Take That-fans proberen massaal een kaartje te bemachtigen voor de eerste tournee van de originele bezetting van de band in zestien jaar. Verschillende websites zijn daardoor vastgelopen en telefoonlijnen zijn overbezet.

Dat meldt de Britse omroep BBC. De ticketverkoop startte vrijdagmorgen. Volgens een van de verkoopkanalen is de vraag naar een Take That-ticket twee keer zo groot als destijds kaarten voor Michael Jacksons This Is It Tour.

Het Britse telefoonnetwerk moet vrijdag drie tot vier keer zoveel telefoontjes verwerken als normaal.

Uitzinnige fanaten

Een Take That-woordvoerder maant de uitzinnige fanaten tot kalmte. "De verkoopkanalen hebben er vertrouwen in dat ze alle aanvragen kunnen verwerken. We vragen de fans het te blijven proberen." Ondertussen verschijnen de gewilde kaarten al tegen woekerprijzen op verschillende internetsites.

De Progress Live 2011 toer gaat op 30 mei van start en brengt de Britse mannen langs veertien stadions in het Verenigd Koninkrijk en verschillende Europese landen. De vijf mannen staan op 18 juli in de Arena in Amsterdam tijdens hun grootste toer ooit. Voor dat concert gaat de voorverkoop volgende week vrijdag van start.